Osta suoraan valmistajan verkkokaupasta - nopea toimitus suoraan tontille!

7 hyvää vinkkiä - Näin rakennat toimivan ulkohuussin

Olemme keränneet sinulle vinkkejä ulkohuussin suunnitteluun ja rakentamiseen. Työ kannattaa tehdä alusta loppuun huolella. Kompostoiva kuivakäymälä antaa käyttömukavuutta koko perheelle.

Olemme keränneet sinulle vinkkejä ulkohuussin suunnitteluun ja rakentamiseen. Työ kannattaa tehdä alusta loppuun huolella. Kompostoiva kuivakäymälä antaa käyttömukavuutta koko perheelle.


1. Paikka

Valitse rauhallinen, avara ja aurinkoinen paikka puuceelle. Lämpö auttaa kompostoinnissa ja astiaan kertyvät nesteet haihtuvat tehokkaasti. Myös itikat, hämähäkit ja kärpäset eivät viihdy valoisassa paikassa.

Naapurirauhan takaamiseksi, muista jättää riittävä väli naapurin rajalle!

2. Asennus

Asennuksessa kannattaa huomioida maaperä. Maaperän kantavuus ja mahdollinen routiminen ovat tärkeimpiä seikkoja ennen asennuksen aloitusta. Hyvä pohjatyö kestää pitkälle ja jokavuotisia oikomisia ei tarvitse tehdä.

Puuceen taakse kannattaa jättää riittävä tila, jotta huoltotoimenpiteet ja tyhjennys on helppo tehdä.

3. Ilmastointi

Tehokkaalla ja oikein tehdyllä ilmastoinnilla varmistat hajuttoman huussin. Ilmastointi toimii suoraan kompostoivasta säiliöstä ja haihduttaa myös nesteitä samalla.

Hyvä kuivike ja kuivikkeen riittävä käyttö vaikuttaa myös oleellisesti mahdollisiin hajuhaittoihin. Liiallinen neste tuottaa helposti hajuja!

Ecotecon kaikissa tuotteissa tulee mukana tuuletuspiippu, huolehtii tehokkaasti ilmastoinnista ja takaa hajuttomuuden.

4. Värit

Puuceen sisätiloissa käytetty huussinsininen on jo käsite koko Suomen historiassa. Vanhanajan Suomessa pirttien eteiset ja ulkohuussit olivat usein taivaan sinisiä. Maalattu värillä, joka pitää kärpäset ja itikat tehokkaasti loitolla. Tikkurilan nykyisestä maalikartasta löytyy suoraan kaksi sävyä, jotka on nimetty kärpäsenkarkotussävyiksi. Koodit näille sävyille ovat H436 ja J358. Huussin sisäväri kannattaa siis harkita tarkkaan!

Ulkomaalauksella voidaan puucee naamioida maisemaan valitsemalla ympäristöön sopivat värit.

5. Kuivike

Hyvällä kuivikkeella varmistat nopean kompostoinin. Kuivike myös sitoo hajuja ja kosteutta. Puucee seinälle kannattaa tehdä ohje oikeasta kuivikkeen lisäämismäärästä. Näin varmistat, että myös vieraat toimivat oikein puuceetä käyttäessä.

Kuivikkeita myyvät kaikki isoimmat rautakaupat ja monet verkkokaupat. Voit myös tehdä oman kuivikeseoksen sahanpurusta ja lehtipuuhakkeessa. Valitsemasi materiaalien pitää olla hyvin imevää ja riittävän karkeaa.

6. Tyhjennys, siivous ja huolto

Kompostoivan puuceen säiliön tyhjennys on todella helppoa ja käyttömukavuus on huipputasoa. Tyhjennyksessä et joudu käsittelemään lainkaan haisevia eritteitä.

Ensimmäiseksi ota nesteastia alta pois ja tämän jälkeen säiliötä on helppo työntää sen alla olevien pyörien ansiosta. Säiliön takaa olevan luukku avautuu muutamalla kumilenkillä ja näin pystyt lapioimaan mullat pois säiliöstä.

Tyhjennyksen yhteydessä pystyt pesemään säiliön sisältä sekä ulkoa.

Kompostoiva puucee antaa tyhjennykselle selvästi pidemmän välin, toki tämä riippuu paljon puuceen käyttömäärästä.

7. Kompostoitu jäte

Kiinteä jäte kompostoituu säiliössä nopeasti ja voit levittää sen suoraan vaikkapa koristekasveille.

Viimeinen vinkki: osta Ecoteco!

Ecoteco on laadukas ja helppokäyttöinensuomalainen kompostoiva puucee. Katso Ecotecon mallisto tästä.

Lahjakortti